Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви във вторник на

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви във вторник на
Коментари Харесай

Джейк Съливан: САЩ непрекъснато следят за руска употреба на ядрени оръжия

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви във вторник на брифинг за пресата, че Съединените щати " непрекъснато следят " опцията Русия да употребява нуклеарни оръжия.

" Президентът Путин, в първите дни на спора, повдигна призрака за евентуалната приложимост на нуклеарни оръжия. Това е нещо, за което би трябвало да сме загрижени ", сподели Съливан, добавяйки, че " ние не сме се трансформирали нашата нуклеарна позиция към днешна дата, само че ние непрестанно следим за тази евентуална непредвидена обстановка. "

Той акцентира, че САЩ се отнасят съществено към тази тематика и " ще се съветват със съдружниците и партньорите на по отношение на тази евентуална непредвидена обстановка ".

Вашингтон и съдружниците ще обсъдят присъединяване на Русия в Групата на двадесетте (Г-20). След дейностите на Русия в Украйна това не може да бъде " бизнес както нормално ".

Относно потенциалните енергийни наказания против Русия от европейски страни, той означи, че САЩ са подхванали тази стъпка, защото за разлика от Европа са " способни да устоят " на следствията и че американският президент Джо Байдън е бил явен, че няма да " притиска " европейските сътрудници за това.

Що се отнася до нуклеарното съглашение с Иран, Съливан акцентира, че Съединени американски щати ще сключат съглашение, което дава отговор на неговите " цели ".

По думите на Съливан, целите на Москва да " покори Украйна, да ускори силата и престижа на Русия и да раздели и отслаби Запада " се провалиха. Той добави, че Русия " до момента е постигнала противоположното ", защото украинците не престават да пазят дома си.

" Руската войска се показа трагично. Руската стопанска система беше разтърсена от мощни наказания ", сподели Съливан, назова Русия " пария в интернационалната общественост ".

Съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати съобщи, че " нациите на свободния свят са по-обединени, по-решителни и по-целенасочени, в сравнение с когато и да било ".

Съединени американски щати нямат войски в Украйна, само че имат на територията на НАТО за отбрана на съдружниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР